De Lage Landen uit de kast: het boek

 

De Lage Landen zijn voortrekkers in de lgbt-ontvoogdingsstrijd. Filip Moens belicht de rol van de popmuziek in die strijd. Want muziek doet wat met mensen: muziek ontroert, verblijdt, brengt mensen samen en zet ze in beweging. Moens vertelt met kennis van zaken over de artiesten die - al dan niet met hun liedjes - de samenleving veranderden.

Will Ferdy en Albert Mol, bijvoorbeeld, die uit de kast kwamen op de nationale omroep. Of sterke vrouwen als Astrid Nijgh en Yasmine, die een vrouwelijke stem lieten horen in een door mannen gedomineerde muziekindustrie. Van de pijnlijke verhalen van Soeur Sourire tot de erotische verbeelding van Oscar & the Wolf.

Deze verhalen leggen de kronkelige aders en meervoudige gelaagdheid van de emancipatiestrijd bloot. Met oog voor nuance en een kritische blik verweeft Filip Moens muziek, geschiedschrijving en voortschrijdend inzicht met als belangrijkste doel dat deze verhalen bewaard blijven. Opdat ooit iedereen kan liefhebben wie ze verkiezen.

Het boek is te vinden in elke (online) boekhandel of te bestellen via de webshop van de uitgever

 

 

De strijd van de LGBT-gemeenschap is nog lang niet voorbij en Filip zet met dit boek een grote stap vooruit op weg naar aanvaarding, erkenning en begrip. Mooi dat hij het licht op ons laat schijnen, want ‘to know us, is to love us’.”

SAM BETTENS, muzikant, over De Lage Landen uit de kast

 

 

Eindelijk is het er! Een boek over de invloed van popmuziek in de Lage Landen op de emancipatie van lgbt’s.”

JOHANNA PAS, schrijfster en eigenaar van lgbt-boekhandel Kartonnen Dozen, over De Lage Landen uit de kast