De Lage Landen uit de kast: de website

 

Deze website is gebouwd om twee redenen:

 

  • Aangezien een boek over muziek lezen anders is dan luisteren naar muziek, geven we de lezers met deze website de kans om beide te combineren. Via ‘De muziek uit het boek’ kan je namelijk per hoofdstuk luisteren naar de liedjes of de artiesten die vermeld worden. De liedjes waarover we het in het boek hebben, staan eerst, en wanneer we enkel de artiest vermelden, linken we door naar het grotere oeuvre van de artiest.

 

  • Stiekem is het ook een droom om van de website dé digitale bibliotheek van lgtb-popmuziek in de Lage Landen te maken. Te veel liedjes en artiesten geraken vergeten zoals we kunnen zien aan de vele leemtes die er nog steeds zijn in deze collectie in opbouw. Mocht je ons verder kunnen helpen met liedjes, laat het zeker weten.

 

Wanneer er een Spotify-versie van een song te vinden was, hebben we hiervoor gekozen. Wanneer het liedje niet te vinden was in de Spotify-bibliotheek zochten we eerst ons heil via YouTube. Vonden we hier ook niets, dan verwijzen we door naar Muziekweb.nl waar je een kort fragment kan beluisteren. Sommige muziek is digitaal nergens meer te vinden. Waar het kon hebben we vinyl uit onze eigen collectie gedigitaliseerd. Hiervoor hebben we geprobeerd om toestemming te verkrijgen van de belanghebbenden, maar soms hebben we ze niet gevonden.

Mocht er een probleem zijn, laat het weten en dan verwijderen we de bestanden van de website. Soms hebben we gebruik gemaakt van bestanden die we kregen doorgestuurd van de artiesten zelf. Wanneer er niet echt een welbepaald nummer van de artiest vermeld wordt in het boek, hebben we gelinkt naar wat er te vinden is of hebben we naar het hele Spotify-profiel van de artiest doorgelinkt.

 

Mocht je vinden dat er iets ontbreekt, dan horen we het graag via delagelandenuitdekast@gmail.com.